Kinderfeestje

ESCAPE ROOM: HET MEEST SENSATIONALE KINDERFEESTJE

Ontsnap in Utrecht, Breda en Antwerpen

Escape rooms zijn al tijden razend populair en ook kinderen ontdekken deze toffe ervaring.

Steeds vaker hoor je de woorden:

"Papa, mama, ik wil een escape room doen voor mijn kinderfeestje!"

Maar kan dat wel? Geen paniek. De escape rooms van Escaping zijn voor jong en oud. Of het nou gaat om een kinderfeestje, klassenuitje, of omdat je zelf met je kids een escape room wilt spelen.

In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden van escape rooms met kinderen en geven we een aantal belangrijke tips.

escape room kinderfeestje
“Vergeet niet onze tip over het gratis meenemen van eigen snacks.”

Welke escape rooms zijn geschikt met kinderen?

We merken dat kinderen erg handig zijn in escape rooms. Soms zelfs beter dan volwassenen. Sommige escape rooms zijn alleen wat spannender en daarmee minder geschikt voor kinderen.

We raden daarom aan om Let's Rob The Bank (Utrecht, Breda, Antwerpen) en Prof. Kepler (Utrecht, Antwerpen) met kinderen te spelen. Beide escape rooms hebben een iets lager spanningsniveau. Ook qua spelniveau zijn deze escape rooms perfect voor kinderen.

De andere escape rooms zijn niet verboden voor kinderen, maar raden we door de spanning niet aan.

Het spel zelf blijft dus ongewijzigd als er kinderen spelen. Wel nemen we net wat extra tijd vooraf om alles uit te leggen en geven we tijdens het spel iets duidelijkere hints.

Let's Rob The Bank

Beschikbaar in Antwerpen, Breda & Utrecht

Bekijk escape room

 

Prof. Kepler

Beschikbaar in Antwerpen, Breda & Utrecht

Bekijk escape room

 

Met welke leeftijd kunnen kinderen een escape room spelen?

Onze adviesleeftijd voor Let's Rob the Bank is vanaf 9 jaar, voor Prof. Kepler vanaf 12 jaar. Op deze leeftijd zijn kinderen meestal in staat om de puzzels in een escape room zelf op te lossen. Wel adviseren we om bij kinderen tot 14 jaar minimaal één volwassene mee te laten spelen.

Deze volwassene kan soms net dat benodigde handje helpen en zorgen dat iedereen 'bij de les' blijft. Let wel dat er voor de veiligheid maximaal 8 spelers een escape room in mogen en we alle kinderen en volwassenen als speler moeten meetellen.

Vanaf 14 jaar zien we kinderen in principe als volwassen genoeg en kunnen ze dus alle escape rooms zelfstandig spelen.

Kodak-momentje voor de jarige

Achteraf maken we een leuke groepsfoto en als extraatje printen we deze voor de jarige uit in een bewaarmapje om mee naar huis te nemen. Zo krijgt de jarige een leuk aandenken aan hun escape room. De foto kan indien gewenst ook digitaal gedownload worden.

Feest kosteloos door

Op onze locaties in Antwerpen en Breda hebben we een eigen café. Maak gratis gebruik van de vele boardgames of organiseer hier een eigen activiteit. 

Ook eigen snacks, taart of een andere versnapering mag je zonder extra kosten meenemen naar Escaping Breda en Antwerpen.

Alleen de drankjes neem je bij ons af dus. Naast het standaard assortiment aan dranken bieden we ook kannen vruchtenlimonadesiroop voor €2,50 per stuk aan.

Heb je nog een ander idee, dan is dit in overleg ook vaak mogelijk. Neem contact op met ons team, dan bespreken we samen al je wensen.

escaping cafe game
escape room voor kinderen

Krijgen jullie de smaak te pakken?

Voor sommige kinderen is 1 sensationele ontsnapping niet voldoende. Dit geldt zeker voor iets oudere kinderen (tieners) die langer hun concentratie bij een opdracht kunnen houden.

Het is mogelijk om meerdere escape rooms te boeken. Reserveer bijvoorbeeld om 11:30 uur Let’s Rob the Bank, en om 13:00 uur Prof. Kepler.

Ontsnap met meer dan 7 kinderen

Organiseer je een feestje voor meer dan 7 kinderen? Ook dan heb je een extra escape room nodig. Het aantal kamers is afhankelijk van de grootte van de groep.

Elke kamer heeft een maximale capaciteit van 8 personen en we raden aan om bij elke kamer minimaal 1 volwassene mee te laten spelen. Het is mogelijk om 2 verschillende kamers met dezelfde tijden te reserveren.

Belangrijk om vooraf te weten

Onze escape rooms zijn lang niet allemaal eng, maar toch kan het voor een kind heel spannend zijn. We adviseren daarom ook om de escape room niet als een verrassing te houden. Dit zorgt vaak voor onnodige spanning bij de kinderen.

Je kunt ze vooraf vertellen dat een escape room als een puzzelspel op de computer of tablet is, maar dan staan ze er zelf middenin. Alles in het spel is “nep”. Ze hoeven zich dus geen zorgen te maken dat er iets ergs gaat gebeuren. Het is wel belangrijk dat ze elkaar goed helpen, want alleen dan kunnen ze winnen. Als de kinderen dit vooraf weten, dan halen ze straks het meeste plezier uit een escape room.

Wees er daarnaast van bewust dat het team van Escaping er is om jullie als groep zo goed mogelijk bij de escape room te begeleiden. Omdat we druk zijn met het runnen van de escape room hebben we helaas geen tijd om bij jullie groep te blijven om op te passen.

We vragen jullie dan ook rondom de escape room zelf bij de groep te blijven en ze actief te sturen.

Is het tijd voor het coolste kinderfeestje?

Reserveer dan online je favoriete escape room van Escaping Utrecht, Breda of Antwerpen. Je kunt bij de opmerkingen aangeven of het om een kinderfeestje gaat, maar dit is niet verplicht.

Bekijk voor meer informatie onze verschillende escape rooms en locaties (zoals tarieven en het adres). Alle locaties bevinden zich middenin het centrum of vlakbij het centrum van de stad. Hierdoor zijn onze escape rooms ook met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken.

Zijn er toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.