Blog

Het perfecte bedrijfsuitje organiseren – 5 tips

Het bedrijfsuitje. Een feest waar al je collega’s al naar uitkijken. Een aantal weken weet iedereen dat het er aan zit te komen en de verwachtingen worden steeds hoger: Wat gaan we doen?

Maar voordat het uitje plaatsvindt, moet er eerst een leuke activiteit worden georganiseerd. Hoe doe je dat dan? Met deze vijf tips, kom je een heel eind!

 

1. De activiteit

Wat is nou echt tof om te doen? Actief bezig zijn én elkaar leren kennen zijn factoren die toch wel van belang zijn bij een bedrijfsuitje. Karten, lasergamen, of wat dacht je van een escape room?

2. De uitnodiging

Als je dan de perfecte activiteit hebt gevonden, moet je je collega’s op de hoogte stellen van de activiteit. Leuk is als je de uitnodiging in thema maakt die een beetje inspeelt op wat jullie gaan doen. Uit eten bij een Italiaans restaurant? Plaats wat Italiaanse woorden in de uitnodiging. Wordt het een escape room? Maak dan een uitnodiging in het thema van de kamer die jullie gaan spelen. Laat je creativiteit vrij!

3. Neem het programma door

Zorg dat je van te voren goed weet wat je allemaal gaat doen op de dag van het bedrijfsuitje zelf. Neem desnoods nog een keer contact op met de locatie en zorg dat het allemaal nog een keer duidelijk wordt voor jou. Zo voorkom je verwarring op de dag zelf.

4. Het bedrijfsuitje

Wees op tijd zodat je je collega’s kunt ontvangen. Zorg dat er foto’s worden gemaakt en kies een leuke gadget die bij het bedrijfsuitje past zodat je er later nog aan terug kunt denken.

5. Evalueer

Naast dat het bedrijfsuitje heel leuk is, is het ook nog eens heel leerzaam. Je ziet je collega’s eens op een hele andere manier. Bijvoorbeeld als je moet samenwerken, kun je een hele andere kant van je collega’s zien. Blik hier gezamenlijk op terug en geniet daarnaast nog even na van de leuke dag die jullie samen hebben gehad!