Blog

Brand bij Escaping Breda: opening voorlopig uitgesteld

In de nieuwe locatie van Escaping aan de Boschstraat in Breda heeft maandagochtend helaas het noodlot toegeslagen. Terwijl de locatie klaar werd gestoomd voor de opening op zaterdag 12 mei aanstaande, is er op een moment dat niemand in het pand aanwezig was brand uitgebroken. Tijdens de brand is er dermate veel schade ontstaan dat alle werkzaamheden aan het pand en de escape rooms vermoedelijk als verloren beschouwd kunnen worden. Door oplettendheid van een bovenbewoner en snel ingrijpen van de brandweer kon de brand gelukkig goed onder controle gebracht worden en is schade aan verdere gebouwen beperkt gebleven.

Het team van Escaping is natuurlijk flink geschrokken dat een half jaar hard werken letterlijk in rook is opgegaan, maar zet er ook gelijk weer de schouders onder om alsnog de escape rooms in Breda te kunnen openen! In de komende dagen wordt in overleg met alle betrokken partijen gekeken naar de mogelijkheden om zo snel mogelijk de werkzaamheden weer te kunnen starten. Gezien de situatie moeten we hier wel reëel in zijn en is de verwachting dat de opening tot minimaal eind zomer moet worden uitgesteld. Meer informatie over de nieuwe openingsdatum wordt zodra mogelijk gedeeld. Groepen die reeds een boeking bij Escaping Breda hebben gemaakt wordt contact mee opgenomen om samen tot een passende oplossing te komen.

Escaping betreurt daarnaast de eventuele schade en overlast die we vandaag bij omwonenden hebben veroorzaakt. Ondanks dat voor ons deze situatie natuurlijk ook nooit gewenst is geweest, snappen we dat de schrik er goed in zit. We hopen dat mede door het snelle handelen van hulpdiensten en andere instanties alle gevolgen zoveel mogelijk beperkt zijn gebleven. Zodra we meer zicht hebben op de situatie, zullen we alle omwonenden per brief verder informeren over het vervolg. Het zal nu helaas nog enige tijd duren, maar natuurlijk nodigen we alle bewoners rond de opening ook graag uit voor een ronde in een escape room!

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, dan mag er altijd contact met Escaping opgenomen worden via info@escaping.nl of tijdens kantooruren telefonisch via 085-4019567.

Bron foto: BN DeStem - Perry Roovers/MaRicMedia