Blog

7X Waarom IKEA eigenlijk een escape room is…

Heb je ook altijd moeite om de uitgang te vinden bij Ikea? En lijkt de tijd veel sneller te gaan terwijl je toch echt binnen een uurtje weer buiten wilde staan? Ontsnappen lijkt bijna onmogelijk uit deze escape room! Maar waarom is de IKEA eigenlijk een escape room. Wij hebben zeven redenen voor je op een rijtje gezet!

1. Je raakt altijd de weg kwijt

Want laten we eerlijk wezen: ben jij ooit in één keer goed gelopen in de IKEA? Precies. Eén keer de verkeerde afslag en je zit weer tussen de bedden of de tafelpoten. Of koffie te drinken in het restaurant.

2. Je hebt altijd een extra attribuut nodig om te ontsnappen

Nouja, nodig is misschien niet het juiste woord. Maar je vertrekt nooit met lege handen uit de IKEA. Al is het maar een afwasborstel.

3. Er is geen daglicht

Je raakt gedesoriënteerd. Hoe laat is het? Hoe lang ben ik al hier? De tijd tikt sneller voorbij dan je zou willen. Ontsnappen uit deze escape room is bijna onmogelijk!

4. Je weet nooit hoe lang het duurt voor je de uitgang bereikt

En óf je de uitgang überhaupt wel bereikt. Ondertussen neem je ook nog allerlei hindernissen. Want sla die hotdog maar weer af, of dat drankje dat je mag bijvullen. Ook in de escape room vliegt er weer een geheime deur open, nog niet steeds niet de uitgang?!

5. Je raakt in paniek

Want welke kleur wil je nou voor de kast? En past het allemaal wel? Wordt het wel mooi in mijn nieuwe huisje? EN WAAR IS NOU DIE UITGANG?! Alleen daarom al is IKEA een escape room.

6. De puzzels zijn vergelijkbaar met een IKEA bouwpakket

Samenwerking is hier het codewoord. Alleen kom je er nooit uit. Ooit wel eens de handleiding in een IKEA bouwpakket bestudeerd? Daar staat dat je minimaal met twee personen aan een bank/stoel/tafel/kast moet werken. Net als in een escape room, daar moet je ook samenwerken met z’n tweeën of een grotere groep. Meer kans op succes!

7. Als je eenmaal je meubel in elkaar hebt, voel je je euforisch

Het is EINDELIJK gelukt om te ontsnappen uit de IKEA en je hebt je meubel in elkaar. Je dacht dat het nooit zou lukken. Het gevoel wat je nu hebt is vergelijkbaar met het ontsnappen uit een escape room. Je dacht even dat het nooit meer zou lukken, maar nu… Geweldig!

Ontsnapt uit de IKEA? En nu je tijd verbeteren in een echte escape room? Boek dan een escape room bij Escaping!