Blog

5 redenen om je kinderfeestje te vieren in een escape room!

Op zoek naar een origineel kinderfeestje in Utrecht, Breda, of Antwerpen? Probeer te ontsnappen uit één van onze escape rooms! Ook kids hebben de escape room ontdekt en steeds vaker kiest de jarige job voor een origineel kinderfeestje in een escape room. Maar wat maakt het vieren van je kinderfeestje bij Escaping zo uniek? Wij zetten 5 redenen voor je op een rij!

Originele thema’s

Als bankrovers, of wetenschappers proberen jullie binnen de tijd de puzzels op te lossen en te ontsnappen. Iedere escape room heeft zijn eigen thema en verhaal. In ‘Let’s Rob The Bank!’ werken jullie samen met Jack, hij kan de politie één uur weghouden. Aan jullie bankrovers de taak om de bank te beroven en ongezien te ontsnappen. In 'Prof. Kepler & The Machine' moeten jullie Professor Kepler helpen om zijn machine, die de wereld letterlijk doet draaien, zien te repareren voordat de wereld ten onder gaat. Spannend!

Stiekem een beetje hulp

Voordat jullie de escape room ingaan, krijgen jullie een introductie wat je te wachten staat. Zo ga je dus volledig voorbereid het avontuur aan! Ook tijdens het spel sta je er gelukkig niet helemaal alleen voor. Vanuit de control room wordt meegekeken op camera’s en worden jullie in de juiste richting gestuurd. Zo doen we er alles aan om jullie te helpen ontsnappen!

Teamwork en interactief

Bij andere activiteiten als bowlen en midgetgolven kan er maar één iemand winnen, in een escape room kun je alleen winnen door als team te ontsnappen. Het draait om samenwerking en de juiste tactiek. Iedereen is weer ergens anders goed in en het doel is om samen de puzzels op te lossen en de snelste tijd neer te zetten. Misschien belanden jullie zelfs wel op het topscorebord!

Teamfoto

Na afloop van jullie escape-avontuur, wordt er een leuke groepsfoto gemaakt met daarbij jullie ontsnappingstijd. De foto wordt direct geprint en krijgen jullie mee naar huis in een goodiebag. Ook is de foto later digitaal terug te vinden. Een leuk aandenken aan het kinderfeestje.

Een herinnering om nooit te vergeten

Reken er maar op dat de escape room het gesprek van de dag op het schoolplein is. Deze ervaring zal bij de hele groep nog lang blijven hangen!

Het is mogelijk om vanaf 9 jaar te komen escapen, wel raden we bij jonge kinderen aan minimaal één volwassene mee te laten spelen. Er kunnen maximaal 8 personen in één escape room. Als je meer vriendjes of vriendinnetjes wilt uitnodigen is dat geen probleem, je kunt tegelijkertijd meerdere escape rooms spelen in twee of meer teams. Ben jij bijna jarig en wil je een leuk kinderfeestje waarover iedereen nog lang over napraat? Boek dan een escape room bij Escaping!