Escape room Antwerpen

Leukste escape rooms & café van Antwerpen

Escaping Antwerpen bevindt zich midden in het centrum van Antwerpen, op slechts een minuutje lopen van de Grote Markt. Op dit moment zijn er vier verschillende escape rooms op deze locatie: Prof. Kepler & The Machine, Let's Rob The Bank!, Patient X en Room 22. Escaping Antwerp is eenvoudig te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer, en beschikt tevens over een eigen café. De ideale plek dus voor een escape game!

Een bezoek aan Escaping is tevens ideaal te combineren met het bezoeken van deze mooie stad! Zowel het wereldberoemde Stadhuis van Antwerpen en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (beide zijn UNESCO-wereldcultuurerfgoed) zijn slechts een paar minuutjes lopen bij ons vandaan. Daartussen bevind zich de Oude Koornmarkt, rijk gevuld met diverse restaurants. Zo verandert een bezoek aan Escaping in een geweldig uitje!

Locatie_Antwerpen_Escaping

Op deze locatie

Escaping)boardgames_antwerpen

Boardgames

Naast het aanbod van escape rooms hebben wij in Antwerpen ook een ruime keuze uit boardgames. In ons gezellige café bieden wij ten minste 50 verschillende boardgames aan, welke allen gratis te spelen zijn. Zo kan je een bezoek aan onze locatie met een hapje en een drankje nog leuker maken! Check onze boardgame Facebook pagina voor extra informatie.

Escaping vrijgezellenfeest

Vrijgezellenfeest

Op zoek naar een origineel uitje voor een vrijgezellenfeest? Een escape room is dan een ideale optie! Ook bij slecht weer kan een bezoekje aan een escape room prima ingepland worden. Escape rooms zijn geschikt voor alle groepssamenstellingen, en in Antwerpen kan zowel voor als na het spelen van de escape room een borreltje gedronken worden!

Escaping_bierproeverij

Bierproeverij

Na je ontsnapping uit de escape room is het natuurlijk tijd voor een welverdiend biertje. Kan het nog beter? Ja, met onze bierproeverij!

Je krijgt in ons eigen café 3 unieke biertjes (0,15cl per stuk). Bovendien krijg je een mix van lekkere borrelnootjes erbij om te knabbelen.

Lets Rob the Bank!
LET'S ROB THE BANK!

Het is tijd om rijk te worden! Jullie partner Jack heeft de perfecte kans gecreëerd om de AMT Bank te overvallen. In het bankkantoor vinden jullie creditcards van de rijkste klanten. Maar schiet op, Jack kan de politie slechts 60 minuten bij jullie weghouden. Come on and let’s rob the bank!
Patient X
PATIENT X

In een wereld waar alles draait om de beste en snelste te zijn, is er nu een medicijn dat je tijdelijk slimmer maakt. Jullie mogen als proefpersonen deze drug als eerste uitproberen. Voltooi de test en krijg ook buiten het laboratorium toegang tot dit medicijn. En het is allemaal veilig, toch? Deze escape room is wat spannender en daarom minder geschikt voor jonge kinderen.
Prof. Kepler & The Machine
PROF. KEPLER & THE MACHINE

In onze nieuwste escape room wordt jullie hulp ingeroepen door Prof. Kepler. Ga samen met hem de wereld redden, door met een lift af te dalen naar het midden van de aarde en daar de werelddraaimachine te repareren. Appeltje eitje toch?
Room 22
ROOM 22

De piccolo blijft liever aan het begin van de gang staan, maar gaan jullie gerust de hotelkamer in! Zorg ervoor dat je niet in spookverhalen gelooft, want de laatste hotelgast is nooit meer teruggezien. Het enige wat nog nagalmt is zijn stem, voor een goede nachtrust zijn oordopjes dus aangeraden… Deze escape room is wat spannender en daarom minder geschikt voor jonge kinderen.

Locatie

Escaping Antwerpen bevind zich aan de Reyndersstraat, een gezellige straat midden in Antwerpen met diverse horecagelegenheden in de buurt. 

Reyndersstraat 20, 2000 Antwerpen

De locatie ligt in het centrum van Antwerpen, op slechts een minuutje lopen van de grote markt.

Antwerpen_Escaping_cafe

Café

Escaping Antwerp heeft een eigen café met 99 zitplaatsen. Hier kan een drankje (koffie/thee/fris/bier/wijn) en een kleine snack in gezellige sfeer verkregen worden, ideaal om voor of na de escape room te borrelen!

Als jullie nog niet uitgespeeld zijn dan kunnen jullie je nog uren in ons café vermaken met de leukste bordspellen! Van klassiekers als Monopoly, Rummicub & Regenwormen tot strategiespellen als Catan, Stratego & Saboteur, er is altijd iets voor jullie bij.

Tarieven

Een escape room heeft een vast starttarief van €70 + €10 per speler die aan de escape room deelneemt. Het definitieve tarief wordt pas op locatie berekend, zo betaal je alleen voor het daadwerkelijke aantal deelnemers. Per escape room kunnen 2 tot 8 deelnemen en het tarief is inclusief 6% BTW.

2 personen 3 personen 4 personen
€ 90 € 100 € 110
(€ 45 p.p.) (€ 33,34 p.p.) (€ 27,50 p.p.)
5 personen 6 personen 7 personen
€ 120 € 130 € 140
(€ 24 p.p.) (€ 21,67 p.p.) (€ 20 p.p.)
8 personen 9+ personen  
€ 150 meerdere escape rooms  
(€ 18,75 p.p.) (prijs wordt per escape room berekend)  

Bereikbaarheid

Auto

De locatie is eenvoudig met de auto te bereiken. Straatparkeren in Antwerpen is lastig, we raden daarom aan om in een parkeergarage of bij een P+R te parkeren. Op slechts 1 minuut lopen kan er betaald geparkeerd worden in parking Brabo en Groenplaats. Voor een P+R raden we de volgende locaties aan: P+R Merksem - P+R Melsele - P+R Linkeroever - P+R Bosuil. Bij P+R Merksem en P+R Linkeroever kun je zelfs online reserveren. Vanaf deze P+R kun je rechtstreeks met de tram (lijn 3 of 5) naar Groenplaats reizen, waarna het nog slechts 1 minuut lopen is naar Escaping. De P+R zijn gratis of voor een kleine dagvergoeding, wel heb je ook tickets van De Lijn nodig om vervolgens de tram te gebruiken.

Openbaar vervoer

Escaping bevindt zich dichtbij de Groenplaats (1 minuut lopen). Vanaf Centraal Station Antwerpen reis je in 6 minuten naar de Groenplaats. Metro 3 (richting Zwijndrecht) en 5 (richting Linkeroever) stoppen op de Groenplaats.

Vanaf Antwerpen Centraal is het ook te voet mogelijk om bij ons te komen, het is bijna één rechte lijn lopen richting het historisch centrum dwars over de beroemde winkelstraat de Meir. De afstand is ongeveer 20 minuten lopen.